کلبه عاشقانه تنهایی

طرز تهیه چند غذای ایرانی خوشمزه و.....

طرز تهیه رنگینک ماه رمضان


مواد لازم :

خرما : یک کیلو

آرد گندم : ۵۰۰ گرم

مغز گردو : ۳۰۰ گرم

پودر قند : یک فنجان

کره : دو قاشق مرباخوری

پسته چرخ شده : نصف فنجان

دارچین : به مقدار لازم

 طرز تهیه:

هسته های خرما را پس از شستن خارج کرده و درون آنها، مغز گردو قرار دهید. در دیس گردی یک ردیف خرما بچینید و سپس آرد و روغن را طوری تفت بدهید که کاملاً طلایی شود و بعد کمی که خنک شد نصف آن را روی خرماها ریخته و کمی پودر قند روی آن بپاشید و دوباره یک ردیف خرمای آماده شده را روی آن چیده و بقیه آرد سرخ شده را روی خرماها ریخته و باقی مانده پودر قند را بر روی آن بپاشید. در انتها می توانید سطح رنگینک را با دارچین و پودر پسته تزئین کنید.

نکات تغذیه ای :

این گونه دسرها دارای انرژی زیادی هستند. به همین دلیل برای ماه مبارک رمضان مناسب می باشند تا در هنگام روزه داری فرد دچار گرسنگی و بی حالی نشود. در تهیه این دسر از خرما ، کره ، آرد گندم و مغز گردو به مقدار زیاد استفاده شده است که در مجموع انرژی زیادی معادل ۸۰۹۳ کالری دارا می باشند. اگر این مقدار رنگینک، توسط ۲۰- ۱۵ نفر خورده شود، به طور متوسط سهم هر فرد از انرژی ۴۶۲ کالری خواهد بود.

شامی کباب رشتی

غذاهایی مانند بریونی، قلیه ماهی، فلافل، میرزاقاسمی، چغرتمه و… عموما در شمار غذاهای غیررسمی و به اصطلاح غیرمجلسی اند اما بارها برای ما پیش آمده به ویژه در سفر به نقاط دور و نزدیک کشورمان که یکی از این غذاها را خورده باشیم. در این شماره با مواد لازم و شیوه پخت «شامی کباب رشتی» آشنا می شویم.

● مواد لازم:

▪ گوشت بدون چربی گوسفند: ۴۰۰ گرم
▪ تخم مرغ: ۵ عدد
▪ لپه: ۴۰۰ گرم
▪ پیاز: دو عدد متوسط
▪ زردچوبه: یک دوم قاشق چایخوری
▪ نمک و فلفل: اولی در حد استاندارد و دومی به میزان دلخواه!

●طرز تهیه:

گوشت را قطعه قطعه کرده و آن را بشویید. پیاز را خرد کرده و با گوشت و زردچوبه و دو لیوان آب روی آتش بار کنید و وقتی که گوشت پخت، لپه را به آن بیفزایید و به پختن ادامه بدهید. وقتی که لپه هم پخت گوشت و لپه را باهم چرخ کنید و سپس تخم مرغ را در آن شکسته و نمک و فلفل اضافه کرده و در ماهی تابه چند قاشق روغن ریخته کباب ها را با حرارت کم سرخ کنید.
پیداست برای این که کباب خوشمزه از کار درآید شرط اولش آن است که گوشت تازه باشد و شرط دوم آن که روغن خوب و مرغوب باشد وگرنه تمام زحمات شما به هدر خواهد رفت!

ژیگو

● مواد‌ لازم:

▪ گوشت مغز ران گوساله
▪ سیر، ▪ د‌نبه
▪ گوجه‌فرنگی
▪ نمک و فلفل و زرد‌چوبه
▪ روغن
▪ سیب‌زمینی سرخ شد‌ه برای د‌ور آن

● روش تهیه:

گوشت و د‌نبه را خوب بشویید‌. سیر را پوست بکنید‌ و بشویید‌. د‌نبه را به صورت تکه‌هایی کمی بزرگتر از قیمه د‌رآورید‌.
گوشت را با نوک چاقو سوراخ کنید‌. د‌ر یک سوراخ سیر و د‌ر یک سوراخ د‌نبه قرار د‌هید‌ تا تمام سطح گوشت به این ترتیب پر شود‌.
برای آن که مواد‌ خارج نشود‌، اطراف آن را با نخ تمیزی ببند‌ید‌ و آن را د‌ر روغن سرخ کنید‌ (بد‌ون نمک). رب را با مقد‌ار لازم آب مخلوط کنید‌ و روی گوشت بریزید‌ و بگذارید‌ با شعله کم بپزد‌. وقتی خوب پخت، نمک، فلفل و زرد‌چوبه را به ‌آن اضافه کنید‌ و بگذارید‌ آب آن کاملاً تمام شود‌ و به روغن بیفتد‌.
بعد‌ نخ‌ها را جد‌ا کنید‌ و آن را حلقه‌حلقه ببرید‌ و د‌ر د‌یس قرار د‌هید‌ و اطراف آن را با سیب زمینی تزیین کنید‌.

حلوای گندم دسری خوشمزه برای افطار

● مواد لازم:

▪ آرد گندم: سه فنجان،
▪ شکر: سه فنجان، آب: چهار لیوان،
▪ کره یا روغن جامد: ۲۵۰ گرم،
▪ زعفران ساییده: نصف قاشق چایخوری،
▪ گلاب: یک فنجان، پسته و مغز بادام خردشده به میزان دلخواه.

● شیوه پخت:

شکر و آب را می جوشانیم و زعفران ساییده و حل شده و گلاب را به شربت آماده اضافه می کنیم و کناری می گذاریم. روغن یا کره را روی حرارت آب می کنیم و به تدریج آرد را به آن می افزاییم و با قاشق چوبی مرتب هم می زنیم تا آرد کاملاً طلایی رنگ شوند. سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و شربت را کم کم به آن اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا آرد و شربت با هم مخلوط شوند. دوباره آن را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و دوباره هم می زنیم تا حلوا به روغن بیفتد. حلوای آماده را در دیس می ریزیم و روی آن را با پسته و مغز بادام خرد شده تزیین می کنیم. این حلوا را با آرد برنج نیز می توان تهیه نمود.

بستنی انبه برای رژیمی ها

●مواد لازم:

۲ عدد انبه،یک کیلو ماست کم چربی،نصف پیمانه آب پرتقال

▪برای سس انبه:
۲ عدد انبه،۲ قاشق سوپخوری آبلیموی تازه
انبه ها را پوست بگیرید و از هسته جدا کرده خرد کنید. آن را در یک دستگاه غذاساز بریزید و آب پرتقال و ماست را اضافه کرده، دستگاه را روشن کنید تا خوب مخلوط شوند.
این مخلوط را در یک قالب بریزید و در فریزر قرار دهید. پس از آنکه دور ظرف کریستال های یخ پدیدار شد ظرف را از فریزر خارج کنید و بستنی را خوب هم بزنید. این کار موجب می شود بستنی حالت یخی نداشته باشد. دوباره قالب بستنی را در فریزر قرار دهید تا کاملا بسته و سفت شود. حدود نیم ساعت یا یک ربع ساعت قبل از سرو کردن بستنی را در یخچال بگذارید تا کمی نرم شود. آن را با سس انبه سرو کنید.

برای تهیه سس:
انبه ها را پوست بگیرید و از هسته جدا کرده خرد کنید. انبه را در یک دستگاه غذاساز یا مخلوط کن بریزید و آب لیموی تازه را اضافه کرده دستگاه را روشن کنید تا انبه را کاملا خرد و به صورت سسی یک دست درآورد. سس را در یخچال بگذارید تا سرو شود.
بستنی را در ظروف گود کوچک ریخته سس انبه را روی آن بریزید و با چند خلال پوست لیموترش تزئین کنید.

طبخ ماهی در فر و بدون روغن برای افراد با کلسترول بالا

مــــــــواد لازم :

▪ ماهی قزل آلا کوچک :: ۱عدد
▪ گوجه فرنگی حلقه شده :: ۱عدد
▪ لیمو ترش تازه حلقه شده :: ۱ عدد
▪ نمک، پودر زنجبیل، سیر و شوید تازه :: به میزان لازم

● طــــــــرز تهیه :

بهترین روش طبخ برای ماهی قزل آلا به این نحو است که ماهی را شسته و بعد از تمیز کردن داخل شکم آن را کمی سیر تازه بمالید و مقداری پودر زنجبیل و نمک به آن بزنید و مقداری شوید تازه درون شکم قرار داده و بگذارید یک ساعت در یخچال بماند. بعد از یک ساعت ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و با استفاده از برس آشپزخانه کمی روغن (حدود نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون) روی آن بمالید .
روی کاغذ آلومینیوم چند حلقه گوجه فرنگی بگذارید و بعد چند حلقه لیموترش و بعد ماهی را روی گوجه و لیموترش قرار دهید و بعد دوباره لیموترش و گوجه فرنگی روی ماهی بچینید و سپس کاغذ را محکم ببندید و در فر روی میله های وسط با درجه حرارت ۲۵۰- ۲۲۰ درجه سانتیگراد بگذارید. در مدت نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه ماهی آماده می شود و عصاره گوجه و لیموترش به خورد ماهی می رود و بسیار خوشمزه است .

● نکات تغذیه ای

نکته قابل توجه اینکه افراد با کلسترول بالا نباید پوست ماهی را استفاده کنند. خوردن لیمو ترش تازه به همراه ماهی باعث افزایش جذب آهن آن در بدن می شود زیرا لیمو ترش دارای ویتامین «سی» است که کمک کننده جذب آهن است .

نان شکم پر

▪ مواد لازم برای ۲ الی ۴ نفر:

۱ عدد نان ماشینی فرانسوی
۲ قاشق چایخوری روغن زیتون
۲۵۰ گرم قارچ (خرد شده)
۲ قاشق چایخوری سویا سس
۲ قاشق چایخوری آب لیموترش
۲ قاشق چایخوری شیر کم چرب
۲ قاشق چایخوری پیازچه خرد شده
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
ساقه پیازچه مقداری برای تزئین

▪ طرز تهیه:

۱- فر را بر روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت از پیش گرم کنید. در این فاصله زمانی، نان فرانسوی را به صورت طولی با چاقویی تیز به دو نیم تقسیم کنید. با استفاده از چاقو و یا با دست، مقداری از خمیر داخل نان را به صورتی خالی کنید که دیواره نسبتاً ضخیمی باقی بماند.
۲- با استفاده از یک قلم مو، سطح داخل نان را به روغن زیتون آغشته کنید. سپس دو تکه نان را بر روی سینی فر قرار داده و به مدت ۶ تا ۸ دقیقه صبر کنید تا نان ها طلایی رنگ و ترد شوند.
۳- قارچ ها را به همراه سویا سس، آب لیمو و شیر در داخل ماهیتابه ای گود ریخته و مدت ۵ دقیقه و یا تا زمانی که مایع داخل ماهیتابه بخار شود، حرارت دادن را ادامه دهید.
۴- پس از خاموش کردن شعله اجاق گاز، پیازچه های خرد شده را به همراه نمک و فلفل به مواد فوق اضافه کرده و سپس داخل نان ها را با این مواد پر کنید. در پایان، خرده ساقه های پیازچه را بر روی غذا ریخته و آن را به صورت داغ سرو کنید. برای استفاده راحت تر می توانید با چاقو هر یک از نیمه نان ها را به دو نیم تقسیم کنید.

▪ ارزش غذایی: ۳۲۴ کیلو کالری انرژی، ۴/۶ گرم چربی، ۲۷/۱ گرم چربی اشباع شده، ۳/۰ میلی گرم کلسترول و ۰۷/۳ گرم فیبر.

دسر موز

● مواد لازم:

▪ موز ۵ عدد بزرگ
▪ کیوی ۱۵ عدد متوسط
▪ ژله (قرمز) ۱ بسته
▪ ژله (سبز) ۱ بسته
▪ خامه فرم گرفته با پودر قند ۲۵۰ گرم
▪ کیک اسفنجی یک تخته (عرض ۲۰ * طول ۴۵ سانتیمتر)

● طرز تهیه:

ژله قرمز را در یک پیرکس ریخته میگذاریم در یخچال خودش را ببندد.
وقتی خودش را گرفت ژله سبز را درست کرده روی آن قرار می­دهیم تا مجدداً دریخچال خودش را ببندد. وقتی هر دو ژله روی هم قرار گرفت و بسته شد روی آن را با حلقه­های موز کاملاً می­پوشانیم. کمی خامه فرم گرفته روی موزها می­ریزیم. بعد حلقه­های کیوی را روی آنها چیده و کاملاً با خامه فرم گرفته می­پوشانیم. کیک اسفنجی را بصورت مثلث­مثلث بریده دورتادور ظرف را با آن پرمی­کنیم.
اگر بخواهیم می­توانیم کیک را به دو نیمه برش داده و یک نیمه را روی موزها قرار داده با خامه روی آن را تزئین می­کنیم و برش دوم را روی کیویها قرار می­دهیم و با خامه روی آن را هم تزئین می­کنیم.

املت کالباس یا ژامبون با گوجه

مواد لازم :

تخم مرغ  :  ۶ عدد
شیر هموژنیزه  :  ۶ قاشق سوپخوری
روغن  :  ۶ قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی  :  ۲ فنجان
کالباس  :  ۲۰۰ گرم
فلفل  :   قدری
نمک  :   قدری

طرز تهیه :

روغن را در تابه می‌ریزیم و می‌گذاریم کاملاً داغ شود، سه عدد از تخم مرغ‌ها را در ظرفی می‌شکنیم و خوب می‌زنیم تا کف کند‌، کمی نمک و فلفل و سه قاشق شیر با تخم مرغ مخلوط می‌نمائیم و مایه را در تابه می‌ریزیم‌. به‌طوری که سطح تابه را کاملاً بپوشاند، حرارت را کمی ملایم می‌کنیم، یک لحظه در تابه را می‌گذاریم تا املت کاملاً بسته شود، بعد سه ورقه از ژامبون یا کالباس را به درازا پشت سر هم روی املت می‌چنیم، یک کفگیر زیر املت قرار می‌دهیم و یک چنگال هم روی املت می‌گذاریم و آن را به‌دقت لوله می‌کنیم، و با بقیه مواد به‌ همین طریق املت دیگری تهیه می‌کنیم بعد یک فنجان گوجه فرنگی خرد شده که به آن کمی و نمک و فلفل زده‌ایم و بروی کالباس یا ژامبون می‌ریزیم و املت را لوله می‌کنیم و کمی هم از گوجه فرنگی و ژامبون یا کالباس خرد شده روی آن می‌پاشیم.

فلافل آبادان

طرز تهیه :

تخم مرغ  :  ۲ عدد
سیب زمینی  :  ۱ عدد
نخود  :  ۱ فنجان
جعفری ساطوری شده  :   قدری
فلفل قرمز  :   قدری
ترشی  :  ۰.۵ فنجان
عدس  :  ۰.۲۵ فنجان
آویشن  :   قدری
سیر  :  ۲ عدد
نمک  :   قدری

مواد لازم :

نخود را به همراه یک چهارم آن عدس ۲۴ ساعت بخیسانید و آنها را دو بار چرخ کنید هنگام چرخ کردن در بار دوم دو حبه سیر، یک عدد سیب زمینی کوچک، قدری نمک، فلفل قرمز و بکین پودر به ان اضافه کنید بعد به همراه یک عدد تخم مرغ از آن خمیر درست کنید ۲ ال ۳ ساعت که در یخچال ماند در روغن سرخش کنید، البته می‌توانید از تابه کوچک ولی بلند استفاده کنید تا در روغن شناور باشد، توجه داشته باشید که اگر روغن در حال جوش باشد زمان مورد نیاز برای سرخ شدن آن کوتاه است، بعد از سرخ شدن گرم گرم آن را سرو کنید، بسته به طبع خود از سس‌های مختلف استفاده کنید، جنوبی‌های ایران فلافل را با ترشی تند و کم آب میل می‌کنند.

پودینگ تابستانی

این دسر خوشمزه اگرچه با میوه های تابستانی درست می شود و اصولاً دسری تابستانی است ولی شما می توانید آن را در ظرف مخصوص فریزر درست کرده و آن را فریز کنید. مطمئن باشید در فصول دیگر سال نیز به عنوان دسر بعد از غذا در مهمانی ها، طرفداران بسیاری خواهد داشت.

● مواد لازم برای ۶ نفر

▪ ۵۰ عدد نان برشی مخصوص تست (یک روز مانده)
▪ ۸۰۰ گرم یا ۶ تا ۷ فنجان مخلوط انواع توت ها از جمله توت فرنگی، شاتوت و توت سیاه
▪ ۵۰ گرم یا یک چهارم فنجان پودر قند
▪ مقداری خامه زده شده

● طرز تهیه

۱) کاسه بلوری معمولی متوسطی آماده کنید و برش های نان را به همان صورت درسته در کف و دیواره های ظرف بچینید. برای هر یک ۵ تا ۶ برش نان کافی است.
۲) انواع توت ها را به همراه پودر قند در قابلمه ای بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید. با توجه به این که با حرارت دادن توت ها آب می اندازد، نیازی به اضافه کردن آب در آنها نیست. زمانی حدود ۴ الی ۵ دقیقه مخلوط را حرارت دهید تا آب حاصل از پخت توت ها کم شود. پس از گذشت این مدت زمان، قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید و کناری بگذارید تا سرد شود. سپس با قاشق مخلوط توت های پخته شده را به همراه کمی آب حاصل از آنها در داخل کاسه و روی نان های برشی چیده شده در ظرف بریزید.
۳) قسمت های اضافی سر برش های نان را روی مخلوط برگردانید و سپس سطح روی میوه و قسمت های برگردانده شده نان های برشی را با چند تکه نان برشی دیگر بپوشانید.
۴) یک عدد نعلبکی چینی یا زیردستی را به صورت وارونه در داخل کاسه و روی تکه نان قرار دهید. هر یک از کاسه ها را به همین صورت با مواد و نان پر کنید. سپس کاسه ها را مدت زمانی حدود ۸ ساعت یا شب تا صبح در یخچال قرار دهید.
۵) برای سرو این پودینگ و برگرداندن آنها از داخل هر کاسه، از یک چاقوی باریک و تیز استفاده کنید. به این صورت که چاقو را در فاصله میان پودینگ و دیواره ظرف حرکت دهید تا پودینگ از دیواره ظرف جدا شود. سپس آن را در بشقابی برگردانید در پایان، باقی مانده آب مواد را روی پودینگ بریزید و به همراه خامه زده شده سرو کنید.

+ نوشته شده در جمعه بیست و هشتم مرداد 1390 ساعت 18:20 توسط تینا |